Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. November 12. 09:55, kedd | Bulvár

Kudlik Júlia és Kissné Akli Mária kapta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság díját

Kudlik Júlia és Kissné Akli Mária kapta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság díját

A legendás műsorvezető, Kudlik Júlia, valamint az európai műsorszórás egyik hazai szaktekintélye, Kissné Akli Mária részesült Goldmark Péter Károly életműdíjban.

Az NMHH közleménye szerint a budapesti díjátadón Karas Mónika azt mondta: „A média szerepe olyan, mint egykor a tűzhelyé: ott van életünk közepében, körülötte gyűlünk össze.
"Kitörölhetetlen nyomot hagy kultúránkon, identitásunkon, ezért szakmai hatóságként feladatunk, hogy megbecsüljük azokat, akik saját személyiségük nyomaival gazdagítják azt."

Kissné Akli Mária, az NMHH Médiafrekvencia-tervezési és -Koordinációs Osztályának vezetője 1996-ban csatlakozott a hatóság jogelőd szervezetéhez. Munkájának gyümölcseként az egyre növekvő igényeknek megfelelő frekvenciaátrendezések, -felszabadítások születnek, és több mint húsz éve példaértékűen képviseli hazánkat a nemzetközi szakmai szervezetekben.

Kiemelkedő sikereket ért el a digitális műsorszórás bevezetéséhez szükséges tervezésekben, koordinációkban - írták róla.

Kudlik Júlia neve egybeforrt a magyar televíziózással, műsorain nemzedékek nőttek föl, több mint negyven éven át volt a Magyar Televízió meghatározó alakja. Emblematikus arca volt a Delta ismeretterjesztő műsornak, volt házigazdája a Táncdalfesztiválnak és számos népzenei vetélkedőnek is.

Az 1990-es években a Juli Sulival meghonosította a főzős és életmódműsorok műfaját.

Mindeközben olyan közhasznú műsorokat is vezetett, mint az Állatok védelmében vagy a Gazdit keresünk.

A Goldmark Péter Károly-díjat 2015 óta adományozhatja az NMHH elnöke olyan szakembereknek, akik a média területén, a műsorszórás és a médiaszolgáltatások fejlődéséért folytattak kimagasló színvonalú tevékenységet, valamint több évtizeden át végeztek kiemelkedő munkát.

Forrás: origo.hu

Kép: Magyar Televízió/Archív

Címkék: díj, Kudlik Júlia, NMHH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.